Sostenibilitat

Amb l'objectiu utòpic del residu zero, depipicaca busca la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social en totes les fases del projecte.

Peces fetes amb de teles orgàniques certificades o a partir de residus tèxtils recuperats (és a dir: roba que aniria a les escombraries).

Peces EVOLUTIVES per a que durin el màxim de temps possible abans de poder-les passar als germans, cosins, amics...

Peces ATEMPORALS per a que puguem dur-les anys sense que els dictàmens de la moda ràpida i el consumisme desenfrenatens afectin.

Els embalatges per als enviaments són reaprofitats.

Les restes de la producció són aprofitades al màxim per a crear altres productes. Aquí no es llença res!

Unisex

Els colors poden ser bonics o lletjos, però no són de ningú; ni de nen ni de nena.

Peces sense estereotipar inspirades en els colors i les formes de la natura.

Materials sostenibles

Cotó orgànic: totes les teles tenen el certificat OEKOTEX Standard 100 que garanteix que no s'hi han usat substàncies químiques nocives i el certificat GOTS, que garanteix l'origen orgànic del cotó seguint tota la cadena de producció garantint l’ús de substàncies que no perjudiquen el medi ambient i unes condicions laborals dignes dels que les fabriquen.

Llana: la llana que utilitzo també té els certificats OEKOTEX Standard 100 i GOTS, que garanteix el mateix que amb el cotó i assegura l’ús de llana provinent de ramaderia ecològica, vigilant especialment les condicions de vida de les ovelles.

Lyocell (Tencel®): és una fibra artificial d’origen vegetal (cel·lulosa de fusta de boscos de gestió sostenible amb certificat FSC). Totalment biodegradable, és molt transpirable, antibacteriana, absorbent i de tacte molt suau. Es produeix en un circuit tancat que reutilitza l’aigua reduïnt-ne molt el seu consum i el de l’ús de tòxics. Totes les teles tenen el certificat OEKOTEX Standard 100 i estan produïdes en fàbriques europees autoritzades per Tencel®.

Teixits recuperats: algunes peces com les tovalloletes reutilitzables i portabebès de joguina, les faig amb retalls de la meva pròpia producció amb l’objectiu de reduïr els residus que genero. Amb el mateix objectiu, en el cas dels portabebès de joguina, la part decorativa dels meitais i els cinturons, utilitzo residus tèxtils recuperats de donacions, donant una segona vida a teles en perfectes condicions que haurien acabat en un abocador.

Qui sóc?

Sóc la Tona Sala; dona, mare, esposa, artesana tèxtil, professora, músic i moltes altres coses.

Durant la nostra experiència amb la higiene natural infantil vam veure la necessitat de fer peces de roba per al nostre nadó que ens facilitessin la pràctica. Aquest és el germen que, més endavant, aniria creixent al trobar-me amb la necessitat de trobar un equilibri professional que em permetés oferir i gaudir de la criança i la maternitat que havia escollit.